ANKARA / ÇANKAYA - Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

0 (312) 235 67 00
2432. Cadde No 42 06800 Ümitköy Çankaya/Ankara
Vizyon
Sektörün öncelikli tercih ettiği, sürekli gelişen, değişime açık ve insani değerlere sahip nitelikli elemanlar yetiştirmek.
Misyon
Çağın gerektirdiği bilgi ve birikimle donanmış, evrensel ve ulusal değerleri benimsemiş, teknolojiyi eğitimde kullanabilen, öğrenmeyi öğreten bir kurum olarak öğrencilerimizi yüksek öğrenim ve iş dünyasının beklentilerine uygun, nitelikli insan gücü olarak yetiştirmek.
Başarılar
ODTU’nün her yıl düzenlediği Lise ve ilk-ortaokul öğrencilerinin hayallerindeki okulun web sitesini oluşturdukları “Anlat Okulunu” Web Site Tasarım Yarışmasında 2015 ve 2017 yıllarında öğrencilerimiz 2 defa 1.’lik ödülünü almıştır.
Öğretim Şekli :Tam Gün- Gündüzlü - Karma
Doğal gaz
Ulaşım
Metro durağına 600 m uzaklıkta, Kızılay ve Sıhhiye Dolmuşlarına 3 metre uzaklıktadır
Var
Ümitköy PTT Karşısı
İl merkezine uzaklık:14 Km İlçe merkezine uzaklık:17 Km
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2021 yılı YKS sonuçlarına göre üst öğrenime öğrenci yerleştirme yüzdesi %30'dur.
Sportif Etkinlikler
Sınıflar arası Futbol, Masa tenisi ve Dart turnuvaları düzenlenmektedir. Öğrencilerimizin Liseler Arası Karate, Kick Boks ve Muay Thai branşlarında madalyaları vardır.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 2017-2018 ve 2019-2020 Eğitim öğretim yıllarında öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler sergilenmeye layık bulunmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus+ Ana Eylem: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında Enerjimizi boşa harcamayalım projesi. AB Projeleri Erasmus Plus (Erasmus +) kapsamında Ulusal Ajans aracılığı ile hazırlanan “Intenette biz de varız –We are on the internet” projesi. AB Projeleri Erasmus Plus (Erasmus +) kapsamında "Video Kurgu" konulu Erasmus+ K102 projesi.
Diğer Hususlar
Okulumuz sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülmekte olan Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Sertifikalarını almıştır.