T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bizi Neden Seçmelisiniz?

BİZ KİMİZ?

Amacımız üretim ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu, yetişmiş, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak, öğrencilerimizi yükseköğretime hazırlamaktır. Bu amaçla tam gün uygulamasıyla 389 karma öğrencinin eğitim gördüğü okulumuzda, etkileşimli tahtaların kurulu olduğu 19 derslik, klasiklerin yanında güncel kitaplarında bulunduğu bir kütüphane, her türlü sanatsal ve teatral etkinliğin yapılabildiği çok amaçlı salon, gençlerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş kantin öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Okulumuzda Anadolu Teknik Programı Radyo TV alanında uygulanmaktadır. Anadolu Meslek Programı Radyo TV, Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Alanlarında uygulanmaktadır. 9.sınıftan itibaren iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanan öğrencilerimiz; 9.sınıfta alanlara, 10.sınıfta da seçtiği alanın dallarına yerleştirilir.

Okulumuzda Radyo TV Alanında; Teknik Yapım Yayın, Bilişim Teknolojileri Alanında; Yazılım Geliştirme, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında; Endüstriyel Bakım Onarım, Haberleşme Sistemleri dalları mevcuttur.

Okulumuzdan mezun olan ve Teknisyen unvanını kazanan öğrencilerimize Diploma ile birlikte İş Yeri Açma Belgesi ve Avrupa Birliği ülkelerinde iş bulmalarına kolaylık sağlayacak Europass Sertifikası verilmekte olup mezunları izleme birimimiz, mezun olan öğrencilerimizin istedikleri alanlarda istihdam edilmelerine yardımcı olmaktadır.

Eğitim süresi 4 yıldır. Mezunlarımız teknisyen unvanına sahip olurlar.

Üniversiteyi hedefleyen ve akademik eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimize önlisans programlarına tercihte ek puan verilmekte olup bu sayede öğrencilerimiz yüksekokullara veya fakültelere yerleşebilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2022 - Güncelleme: 20.04.2022 10:53 - Görüntülenme: 1014
  Beğen | 5  kişi beğendi