T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUN KATILDIĞI SPORTİF, SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile JICA (Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi) işbirliğinde düzenlenen üniversite, lise, mesleki ve teknik liseler arası "Uluslararası Robot Yarışması'na okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı öğrencileriyle ve "Robot Kulübüyle" katılmaktadır.

 

Okulumuzda Akademik Başarıyı Artırma ekibi tarafınca her yıl münazara yarışmaları, bilgi ve kültür yarışmaları düzenlenmektedir.

 

ODTU'nün her yıl düzenlediği Lise ve ilk-ortaokul öğrencilerinin hayallerindeki okulun web sitesini oluşturdukları "Anlat Okulunu" Web Site Tasarım Yarışmasında 2015 ve 2017 yıllarında öğrencilerimiz 2 defa 1.'lik ödülünü almıştır.

Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi'nin (METEK) kapsamında,2013 yılında ülkemizdeki bütün Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarının arasında düzenlenen "Nasıl Başardık" yarışmasında okulumuz seçilen 10 proje arasında yer almıştır.

 

Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerimizin gönüllü çalışmalarıyla yürütülen yardım kampanyasında toplanan kıyafetler ve oyuncaklar Çankaya Kıymet Necip Tesal İlkokulundaki öğrencilerimize armağan edildi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle FATİH Projesinde kullanılan etkileşimli tahtalar için geliştirilen Pardus "Etkileşimli Tahta Arayüz Projesi´nde" (ETAP) pilot okul olarak yer aldık.

 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 2017-2018 Eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin hazırlamış olduğu 44 proje sergilenmiştir.

 

Gelecek nesillere temiz ve yaşanır bir dünya bırakmak için okulumuzda ´´Sıfır Atık Projesi" kapsamında düzenli olarak faaliyetler sürdürülmektedir. 

 

Okulumuz sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülmekte olan Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Sertifikalarını almıştır.

 

Avrupa Birliği Projelerinin uygulandığı okulumuzda son yıllarda geliştirilen projelerle öğrencilerimiz farklı ülkeleri, kültürleri yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Macaristan, Almanya, İtalya gibi ülkeleri ziyaret ederek mesleki eğitim ve dil alanında kendilerini geliştirme şansı yakalamışlardır.  

 

 

Öğrencilerimiz Liseler Arası Karate, Kick Boks.Muay Thai müsabakalarından madalyalarla dönmüşlerdir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2022 - Güncelleme: 20.04.2022 11:59 - Görüntülenme: 460
  Beğen | 0  kişi beğendi