T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALAN DERSLERİ

9. SINIF ALAN ORTAK DERSLERİ

A) Mesleki Gelişim Atölyesi:

Bu ders ile öğrenciye; meslek ahlakı, ahilik ilkeleri, manevi ve insani tüm değerlere uygun davranışlar sergileme; kaza, yaralanma ve yangın olaylarına karşı iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alma;   proje hazırlama;  çevre kirliliği ve israfa karşı önlemler alma;  iş, sosyal ve kültürel hayatında iletişim süreci araçlarını kullanarak etkili iletişim kurma;  kendine uygun iş fikrini hayata geçirme; işletmenin yönetim, üretim, pazarlama, finans ve insan kaynakları faaliyetlerini yürütmesine yönelik bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

B) Temel Elektrik-Elektronik Atölyesi:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak elektrik elektronik ölçme uygulamaları yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

10. SINIF ALAN ORTAK DERSLERİ

A) Elektrik-Elektronik Teknik Resmi:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda TS EN ISO standartlarına ve teknik resim kurallarına uygun olarak teknik ve mesleki çizimleri yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

B) Elektrik-Elektronik Esasları:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak elektrik devre hesaplamaları yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

C) Elektrik-Elektronik ve Ölçme:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak elektrik elektronik ölçme uygulamaları yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

11. SINIF ALAN ORTAK DERSLERİ

           A) Bilgisayar Destekli Uygulamalar:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda elektrik elektronik devre ve şemalarını bilgisayarda çizerek simülasyonu yapma ve bu şemalara uygun baskı devre çıkarma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

            B) Endüstriyel Kontrol ve Arıza Analizi:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alarak endüstriyel kontrol ve arıza analizi yapma, endüstriyel uygulamalarda anahtarlama ve tetikleme elemanlarını kullanma, endüstriyel uygulamalarda transdüser ve sensörleri kullanma, endüstriyel uygulamalarda işlemsel yükselteçleri kullanma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

           C) Dijital Elektronik:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda dijital elektronik devreleri kurma, temel mantık devrelerini kurma, bileşik mantık devreleri kurma, aritmetik mantık devreleri kurma, ardışık mantık devrelerini kurma, sayıcı ve kaydedici devrelerini tasarlamak ve kurma, ADC-DAC devrelerini kurma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

           D) Mikrokontrol Devreleri:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda mikrodenetleyici kullanarak bilgisayar yazılımı ile elektronik devrelerin tasarımı ve kontrol yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

HABERLEŞME SİSTEMLERİ DAL DERSLERİ

11. SINIF DAL DERSLERİ

A)   Haberleşmenin Temelleri:

Osilatör ve filtre devreleri, haberleşme teknikleri, iletişim teknolojileri ve uydu  haberleşmesi konularının verildiği derstir.

Bu derste öğrenciye osilatör ve filtre devresi kurma; haberleşme sistemlerinde modülasyon işlemleri yapma; yeni  nesil iletişim sistemleri kurma; uydu haberleşme  sistemlerinde gerekli seçim, tanımlama ve hesaplamaları yapma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.

 

B)   Haberleşme Cihazları ve Şebeke Alt Yapısı:

Bina içi haberleşme, erişim şebekesi ve transmisyon sistemleri bilgilerinin verildiği   derstir.

Bu derste öğrenciye bina içi  haberleşme tesisatında kullanılacak malzeme  ve araç  gereçleri projeye  ve TSE'ye uygun olarak tespit etme; erişim şebekesi  ve transmisyon sistemlerinin montajını yapma; arızalarını tespit  etme  ve giderme yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.

 

C)   Temel Bilgisayar Ağları:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda bilgisayar ağları ve kablolu ve kablosuz temel ağ kurma bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

12. SINIF DAL DERSLERİ

A) GSM Telefonlar:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda GSM şebekeleri ve baz istasyonları, GSM telefonların bakım-onarım ve kurulumunu yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

 

ENDÜSTRİYEL BAKIM-ONARIM DAL DERSLERİ

 

11. SINIF DAL DERSLERİ

 

A) Endüstriyel Kontrol Sistemleri:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alarak PLC teknolojisini kullanarak kumanda ve kontrol sistemini kurma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

B) Elektrik Makineleri ve Kontrol Sistemleri:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda elektrik makineleri ve kontrol sistemlerini kullanma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

12. SINIF DAL DERSLERİ

A) Endüstriyel Elektrik Sistemleri:

Bu derste öğrenciye; iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alarak endüstriyel elektrik sistemlerin bakım ve onarımını yapma ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2012 - Güncelleme: 09.03.2022 13:52 - Görüntülenme: 38751
Kaynak: MEGEP Ders Bilgi Formu
  Beğen | 34  kişi beğendi